biermomentje.nl

De afgelopen jaren heeft Amstel Bright flink aan populariteit in Nederland gewonnen. Steeds meer mensen komen met Amstel Bright in aanmerking als ze op vakantie gaan naar de Nederlandse Antillen. De frisse smaak in combinatie met het limoentje maakt Amstel Bright enorm populair onder de toeristen. Echter terug in Nederland wil iedereen nagenieten van hun vakantie maar is Amstel Bright via weinig kanalen te koop. Toch is Amstel Bright in Nederland in het verleden vast onderdeel geweest in de horeca en winkels.

Het is allemaal begonnen rond 2001. Amstel Bright is enorm populair op de Nederlandse Antillen en verdrinkt Corona als marktleider op het eiland. De snelle groei en enorme populariteit doet Heineken besluiten Amstel Bright naar Nederland te halen. biermomentje.nl begint met een scheepslading van ruim 1 miljoen flesjes van het op de Antillen gebrouwen zomerbier Amstel Bright.

biermomentje.nl heeft in deze zomer als proef Amstel Bright aangeboden bij een aantal strandtenten en restaurants in Nederland en dit jaar moet geheel bierdrinkend Nederland bereikt worden.

biermomentje.nl versus Corona

Het idee achter Amstel Bright ontstond in de jaren 90 aan de marketingtafel van Amstel moederbedrijf Heineken. De missie was tweeledig: de belangstelling voor dit soort bieren herwinnen en het in populariteit oprukkende Mexicaanse bier Corona zo snel mogelijk een halt toeroepen.

Een belangrijk onderdeel van het marketingplan vormde de plek waar de Amstel Bright gebrouwen moest worden: namelijk de Antilliaanse brouwerij van Amstel, die sinds 1960 aanwezig is op het eiland Curaçao. Met deze locatie en met de juiste marketing strategie zou het brouwsel zich mooi van een vergelijkbaar zomerse uitstraling kunnen voorzien als Corona.

Amstel Bright in Nederland

Helaas heeft Amstel Bright niet de resultaten kunnen waarmaken waar ze op gehoopt hadden. biermomentje.nl hebben daarom ook besloten om het na een tijd weer uit het Nederlandse assortiment te halen.

Op dit moment heeft Amstel Bright een lage prioriteit binnen Heineken. Amstel Bright in Nederland wordt bijna niet verkocht in horeca en ook in de winkels is het lastig verkrijgbaar. De reden hiervoor is dat Heineken de focus meer op andere zomerbieren heeft gelegd zoals Sol.

Toch neemt de populariteit van Amstel Bright in Nederland weer toe. De vele toeristen die op vakantie gaan naar de ABC eilanden zijn vaak direct overstag wanneer ze in aanraking komen met Amstel Bright. Het drankje is ook onder de vrouwen bijzonder populair.

De waardering van biermomentje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2705 reviews.
Webwinkelkeur shop reviews