Amstel Bright, Polar bier en Balashi

De markt van de speciale bieren en pilsen is nog nooit zo groot geweest. Zowel mannen en vrouwen wagen zich steeds meer aan andere bieren en ook in de supermarkten staan de schappen vol. Steeds meer bieren vinden hun weg naar Nederland. Ook Amstel Bright en Polar bier zijn tegenwoordig in Nederland verkrijgbaar. Deze populaire bieren worden vooral op Aruba, Bonaire en Curacao gedronken.

Dat Amstel Bright en Polar bier jaarlijks aan populariteit wint is geen verassing. Steeds meer mensen vinden hun weg naar Aruba, Bonaire of Curacao en genieten van een heerlijk vakantie die compleet gemaakt wordt met het drinken van Amstel Bright en Polar bier.

Amstel BrightAmstel Bright
Naast Polar bier is Amstel Bright het meest populaire biertje op Curaçao. Amstel Bright is te vergelijken met Sol, Desperados en Corona. De heerlijk smaak en de combinatie met een limoentje maken Amstel Bright tot een heerlijke dorstlesser die vooral in de zomer gretig aftrek vindt. Amstel Bright is dorstlessend en heerlijk in de zon, bij een bqq en op het terras.

Eenmaal thuisgekomen willen mensen de sfeer en het gevoel vasthouden en kijken ze in Nederland naar winkels die Amstel Bright verkopen. Maar naast Amstel Bright zijn er nog een hoop andere bieren die jouw vakantie of herinnering aan de ABC eilanden uniek maakt.

Polar bierPolar Bier
Misschien is Polar bier naast Amstel Bright wel het meeste bekende biertje op de Nederlandse Antillen.  De smaak van Polar is te vergelijken met Jupiler. Een licht biertje met een heerlijke smaak zeker in de tropische warmte op uw vakantie bestemming of tuin. Polar bier wordt als sinds 1939 gebrouwen in Venezuela bij de brouwerij Empresas Polar. Tegenwoordig is het overgenomen door de Florida Brewery en is het dus naar Amerika verhuisd. Het grote verschil met Amstel Bright is de kleur van de fles en de prijs. Polar bier  is op de Antillen een stuk goedkoper, heeft een alcohol percentage van 4,5% en wordt geserveerd in een donker bruine fles van 21 of 25 cl.

Balashi Bier
Een ander minder bekend bier naast Amstel Bright en Polar bier is Balashi. Dit Arubaanse biertje wordt in Brouwerij Nacional Balashi te Oranjestad gemaakt. Het was het eerste bier op Aruba en wordt ook geëxporteerd naar Curaçao en Bonaire. Het is zelfs in enkele varianten op Aruba verkrijgbaar:

  • Balashi, blond bier met een alcoholpercentage van 5%
  • Balashi Chill, blond bier met een alcoholpercentage van 5%
  • Balashi Light, een laag alcoholisch blond bier

Het nationale bier van Aruba wordt sinds 1998 en de naam Balashi is afkomstig uit de woorden Bala Bala en Balana. Deze woorden zijn afkomstig uit de Aruac (Indiaanse) taal Taino en het betekent “in de buurt van de zee”. Het bier wordt verkocht in blik en fles, en is net zoals Polar en Amstel Bright een echte dorstlesser.

Op de Antillen worden diverse verfrissende bieren gedronken. Iedereen heeft daarin zijn eigen voorkeur. Belangrijk is om een biertje te drinken die jou het beste smaakt en waar je van kan genieten!

De waardering van biermomentje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2636 reviews.
Webwinkelkeur shop reviews