Amstel Bright in Nederland

Amstel Bright in Nederland

Met de groeiende populariteit van Amstel Bright in Nederland krijgen wij altijd interessante vragen. De meest gesteld vraag is toch wel: “waar wordt Amstel Bright gebrouwen”. In deze blog willen wij u meer vertellen over de oorsprong van Amstel Bright en waar het op dit moment gebrouwen wordt.

Van oorsprong komt Amstel Bright uit Curaçao. Het immens populaire drankje onder de lokale bevolking wordt de laatste jaren ook steeds meer door de toeristen gevonden. Zowel mannen als vrouwen zijn razend enthousiast over het heerlijke biertje. Dit is ook de reden dat het in Nederland aan populariteit wint. Er gaan jaarlijks namelijk alleen al uit Nederland meer dan 200.000 toeristen naar de Antillen.

In de beginjaren werd Amstel Bright in de Amstelfabriek op Curacao gebrouwen. Deze fabriek is in 1959 geopend. In de beginjaren werd er alleen Amstel gebrouwen. Later vanaf 1961 werd ook gestart met het brouwen van Malta Amstel. Dit was een alcohol loos drankje met een zeer zoete smaak.

Amstel Bright op Curaçao

Vanaf einde jaren 90 wordt Amstel Bright geïntroduceerd. Vanaf 1999 wordt het biertje geproduceerd en verkocht op de Antillen. Door de grote populariteit wil Amstel het biertje al redelijk snel naar Nederland halen. In 2001 wordt Amstel Bright door Amstel op de Nederlandse markt gebracht.

Het was in de tijd dat de smaakjesbieren net op de markt kwamen. In die tijd heeft het nooit de populariteit gehaald die het nu heeft. Daarom heeft Amstel de Amstel Bright alweer vrij snel van de markt gehaald. Het is een aantal jaar in Nederland van de aardbodem verdwenen maar de afgelopen jaren is het weer langzaam aan het teruggekomen.

Amstel Bright wordt gebrouwen in Nederland

Amstel Bright is een vrij lange periode nog gebrouwen op Curaçao. Echter ging de fabriek in 2006 failliet en de productie werd overgenomen door Heineken in Nederland. In 2010 werd de brouwerij op Curaçao gesloopt. Tegenwoordig wordt al het Amstel Bright in Nederland gebrouwen en via schepen verzonden naar de eilanden. Want naast dat het op Curaçao gedronken wordt is het ook populair op Aruba, Bonaire, Sint-Maarten, Bermuda en de Kaaimaneilanden.

Dat Amstel Bright aan populariteit wint zien wij ook bij onze klanten. Dagelijks helpen wij onze klanten door aan de vraag van Amstel Bright te kunnen voldoen. Wilt u ook genieten van Amstel Bright, bestel dit dan eenvoudig online.

De waardering van biermomentje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2672 reviews.
Webwinkelkeur shop reviews