Bintang Indonesie Bali

Bintang bier

Wie heeft Bintang bier weleens gedronken? Als je in Indonesië of Bali op vakantie bent geweest dan ben je waarschijnlijk bekend met dit lekkere frisse biertje. Want zoals Amstel Bright vooral op Curaçao gedronken wordt, is Bintang het bier dat vooral op Bali en in Azië wordt gedronken.  Bintang staat bekend als een verfrissend en dorstlessend bier.

 • -24% kortingBintang bier doos fles

  Bintang bier

   41,95 incl. btw
  Op voorraad
  24 x 33,0 cl. per fles
  Indonesië

Wat is Bintang bier

Bintang staat voor ster, kenmerkend voor de rode ster in het logo. Bintang bier is een pilsener van oorsprong uit Indonesië. Het bier heeft een lichte hop- en moutsmaak en met een alcoholpercentage van zo’n 4,7%, is hij makkelijk te drinken en erg verfrissend. De kleur, geur en smaak komen overeen met een standaard pilsener.

In Nederland zijn alleen de flessen van 330 ml beschikbaar. In onder andere Indonesië is Bintang bier ook beschikbaar in een grote fles 620 ml., een blik 330 ml., en een vat 30 liter. De pilsener Bintang wordt gebrouwen in brouwerij MT Multi Bintang.

Je kan Bintang vergelijken met Heineken in Nederland. Qua smaak heeft het veel overeenkomsten maar ook de fles en dezelfde rode ster doet het bier je aan Heineken denken. Daarnaast is Bintang een dochteronderneming van Heineken, dus heel gek is het niet.

Bintang komt uit Indonesië

Bintang bier wordt al sinds 1929 gebrouwen in Indonesië. De eerste brouwerij werd in Soerabaja geopend. Na de onafhankelijkheid van Indonesië in 1949, is de brouwerij hernoemd naar “Heinekens Indonesische Brouwerij Maatschappij”. In 1957 nationaliseerde de Indonesische regering de brouwerij en voerde daar de leiding in de daaropvolgende tien jaar. Vanaf 1967 kreeg Heineken weer zeggenschap over de brouwerij en hervatte de productie van Bintang bier. Daarbij veranderde Heineken wel de naam in “Multi Bintang Indonesia”.

Bintang wordt tot op heden nog steeds gebrouwen door de Multi Bintang Indonesia Brouwerij, gevestigd in Kota Tangerang, Indonesië. In 2011 won Bintang een gouden medaille voor Lager en de classificatie Champion Bier voor de Lager-categorie bij de Brewing Industry International Awards in Londen.

Bintang bier op Bali

De meeste mensen in Nederland kennen Bintang van hun vakantie naar Indonesië of Bali. Want ben je op vakantie en hou je van een koud lekker verfrissend biertje dan is Bintang zeker de juiste oplossing. Het bierassortiment is niet groot op Bali maar naast wat kleine merken is Bintang bier overal gewoon verkrijgbaar. In 330 ml of gewoon in de heerlijke 620 ml versie.

Waar kan ik Bintang bier kopen

Bintang bier is in Nederland lastig te verkrijgen. In weinig winkels staat het in het assortiment en ook bij veel bierwinkels staat het nog niet standaard in het assortiment. Bintang kan vaak wel gedronken worden in de Aziatische restaurants. Wil je Bintang kopen kijk dan online in de diverse webshops.

Bintang online bestellen

Bij ons bestel je Bintang bier eenvoudig online. Wij zijn de voordeliste Bintang leverancier in Nederland. Koop je Bintang snel en eenvoudig via onze shop. Op werkdagen voor 22:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden.

Bintang bier is een lekker fris pilsje dat uitstekend smaakt. Vooral in de zomer is het een echte dorstlesser. En Wil je jouw vakantiegevoel naar bijvoorbeeld Bali of Indonesie terughalen? Bestel dan lekker een doosjes Bintang via onze shop.

De waardering van biermomentje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2705 reviews.
Webwinkelkeur shop reviews