KLM pre Curacao marathon

KLM pre Curaçao marathon in Scheveningen

Op 15 juni jongsleden was de eerste Pre Curaçao marathon in Scheveningen. Een evenement dat zijn oorsprong kent op Curaçao. Al jaren wordt daar de KLM Curaçao marathon georganiseerd. Vele duizenden mensen lopen jaarlijkse op Curaçao hun afstand en genieten daarbij van de route en het eiland.

Daarom dat de organisatie besloten had om Curaçao met de bijbehorende Amstel Bright naar Nederland te halen. De hardloopwedstrijd werd georganiseerd bij Beachclub Culpepper aan het Scheveningse strand. Het was een prachtige dag met mooi weer en met zo’n 400 deelnemers zeker een succes.

5 of 10 km hardlopen

De KLM pre Curaçao marathon bestond uit 2 afstanden. Deelnemers konden de afstanden 5 of 10 km lopen. De start van de 10 km was om 17:00 uur en de 5 km om 17:15 uur. De deelnemers startten voor Beachclub Culpepper en liepen dan 2,5 km naar rechts over het strand. Voor de 5 km renners betekende dit 1 ronde maar de 10 km lopers moesten een tweede extra ronde lopen.

Iedere deelnemer wilde zo snel mogelijk bij de finisch zijn want bij de finish ontving iedere deelnemer een “ijskoude” Amstel Bright met een partje limoentje. Het vele publiek dat zich bij Beachclub Culpepper en rond de start en finish had verzamelend maakte het event nog gezelliger en zorgde voor de juiste sfeer.

Amstel Bright mag natuurlijk niet ontbreken

Amstel Bright kent zijn oorsprong natuurlijk op Curaçao. Daarom mocht Amstel Bright ook niet op het event ontbreken. Naast dat iedere deelnemer een heerlijke koud flesje Amstel Bright kreeg was het ook mogelijk om Amstel Bright aan de bar te kopen.Al tijdens de wedstrijd wisten de toeschouwers het heerlijke Amstel Bright te vinden maar ook zeker na de wedstrijd leek het alsof we op een van de strandfeesten van Curaçao stonden.

Nadat alle renners over de finish waren gekomen verzorgde DolfijnGO de Caribische Afterparty. Door de tropische beats van DJ Claudio gingen de voetjes van ruim 700 bezoekers van de vloer. In combinatie met het mooie weer, de heerlijke bbq en de goede sfeer is het nog tot in de late uurtjes onrustig gebleven.

1 ding is wel zeker. Zoals het er nu naar uitziet komt er volgend jaar een 2e editie van de KLM pre Curaçao marathon.

De waardering van biermomentje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2636 reviews.
Webwinkelkeur shop reviews