zomerbieren

Kies voor echte zomerbieren

We hebben tegenwoordig voor ieder jaargetij wel een groep met bieren die het lekkerste smaken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan herfstbok en  lentebok bieren. Maar wat zijn nou de echte zomerbieren? Volgens Amstel Bright is een zomerbier een biertje dat lekker doorgedronken kan worden en ook nog eens verfrissend en dorstlessend werkt. Amstel Bright is een zomerbier maar zeker niet de bekendste. Wat te denken van Sol, Desperados en Corona. Stuk voor stuk zomerbieren die gedronken worden op de terrassen, strandtenten en festivals.  

De meeste mensen kennen Amstel Bright vanuit hun vakantie naar de ABC eilanden. Al jaren wordt Amstel Bright daar gedronken en is het in de meeste horeca gelegenheden verkrijgbaar. Waar Amstel Bright begin deze eeuw nog door Heineken in Nederland op de markt werd gebracht, zo weinig aandacht wordt er op dit moment aan besteedt. Dat is erg jammer want het aantal toeristen richting de ABC eilanden groeit en dus ook de kennismaking met Amstel Bright. Op dit moment wordt helaas de focus meer gelegd op Sol. Maar de echte Amstel Bright kenners weten als geen ander dat Amstel Bright het perfecte zomerbier is.

Waarom is Amstel Bright een van de zomerbieren?

Amstel Bright vindt zijn oorsprong op Curaçao. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden is het daar het gehele jaar heerlijk vertoeven. Niet voor niets gaan er jaarlijks honderdduizenden mensen richting Curaçao om vakantie te vieren. De warmte van de zon, de witte stranden en blauwe zee maakt het dat deze eilanden kleine paradijsjes op aarde zijn. De meeste mensen op de eilanden zijn toeristen en deze kunnen niet vaak genoeg genieten van de heerlijke koude zomerbieren.

Als laatste misschien niet voor iedereen bekend, maar de strandfeesten zijn ongekend gezellig. Al vanaf het einde van de middag wordt de muziek door de DJ verzorgt en galmt deze uit de speakers. De happy-ours waarbij de zomerbieren zoals Amstel Bright en Polar in buckets verzorgd worden maken deze feesten legendarisch.

Wat kenmerkt de echte zomerbieren

Kenmerkend voor Amstel Bright, Desperados, Sol en Corona is het doorzichtige flesje. Alle zomerbieren worden in een doorzichtig flesje verkocht en worden ook niet uitgeschonken in een apart glas. De flesjes worden koud geserveerd en deze zomerbieren wordt vaak gedronken met een schijfje citroen. Amstel Bright daarentegen wordt vaak gedronken met een schijfje limoen. De smaak van de limoen in combinatie met het frisse bier maken Amstel Bright zeer aantrekkelijk voor zowel mannen als vrouwen. Een Amstel Bright zomerbiertje is koud genoeg als de druppels over het glas lopen wanneer je deze uit de koelkast haalt.

De definitie van goede zomerbieren is voor iedereen anders. Niet voor niets smaken verschillen. Ben je op zoek naar verfrissende zomerbieren dan kan Amstel Bright zeker iets nieuws en verrassends zijn. Zowel bij mannen als vrouwen is het ongekend populair en neemt de populariteit alleen nog maar toe. Voor ons is Amstel Bright een zomerbier die zeer verfrissend en dorstlessend is en waar wij nog lang van mogen genieten.

De waardering van biermomentje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2672 reviews.
Webwinkelkeur shop reviews